W Zamkowym Zboczu powstała Biblioteczka, niewielka i póki co pusta. Dlatego zapraszam wszystkich do dodawania swoich prac i dzieł, które uzupełniłyby świat gry
Zależnie od pracy do zdobycia od 40 do 100 dukatów
Zielarz
Nieznany świat
Skarb ziemi
Niezanieczyszczony
Nieznany
Mało kto o całym wie terenie
Nikt nie przeszedł wzdłuż i wszerz
Nikt nie pamięta historii powstania
A rzeka wciąż płynie
Tak spokojna ta kraina
Bez historii
Niewiadoma
"Bestie Gór - mały zbiór cz.1" autorstwa Kodlak.
Witaj czytelniku, czy tam czytelniczko. Jakże miło, że dosięgłeś po tą książkę. Zapewne wybierasz się na Góry. Nie? Nic nie szkodzi, ale tutaj znajdziesz szereg porad dotyczących gór... a właściwie jej mieszkańców.
Zacznijmy od najniższych partii Gór, gdzie zwykle jest mnóstwo jaskiń, głazów, drzew, krzewów i wiele innych elementów krajobrazu. Fantastyczne miejsce dla bestyjków! Wypisze niektóre z nich i opisze, w jaki sposób ich unikać, ewentualnie jak zabijać.
Pierwszą bestią, acz bardzo często spotykane jest wilk. Zwykle żyją w stadach. Czasami można spotkać samotne, które są chore lub stare. Można łatwo ich ominąć, skacząc po gałęziach drzew. Gorzej, jak już dojdzie do starcie. Zawsze atakują skacząc na gardło. W celu jego przegryzienia. Jest na to jedna porada, nie pozwolić bestii się zbliżyć.
Druga bestia jest bardziej groźniejsza. Nazywanym jest Skalnym Goblinem. Jak sama nazwa wskazuje, jego skóra jest tak twarda, ze tępi każdy topór lub miecz. Są niskie i rzadkie. Odpowiednim narzędziem, aby go pokonać jest Młot. Puk! I się rozpada. Spotykany czasami przy głazach, tudzież norach lisa.
Kolejną i ostatnią, bardzo ważną bestią jest... Królik! Złowroga bestia, niszczy wszystko swoimi zębiskami, a szczególnie rośliny. Bardzo niebezpieczna, ale bardzo smaczna. Dobra do małych polowań
Kolejna cześć pojawi się już wkrótce
Ostatnio edytowany przez Kodlak (2015-05-04 18:18:13)
Wiersz pt;" Młody"
Skrawek lądu, otoczony przez wielkie Morze,
Wielki świat, a tak mały dla niektórych z nas,
Co widzą oczy młodego? Gdy wyrusza w świat,
zapełniony śmiercią, okrucieństwem i pustką?
W cieniu staje, patrzy i wymawia słynne słowa:
"To jest mój dom, tu się wychowałem"
Czarne chmury zakrywają blask złotego słońca,
Śniegi tulą ziemne istoty swym zimnem,
Co widzą oczy młodego? Gdy siedzi w lesie,
Drzewa czekające w szeregach niczym wojsko,
W cieniu staje, patrzy i wymawia słynne słowa:
"To jest mój dom, tu się wychowałem"
Jeden gest, jeden uśmiech, jedna twarz
Jedno słońce, jeden księżyc, jedna ziemia..
A młody patrzy i mówi; Dom